Dranceni.

Lucian Lacatusu si Daniel Oancea vizati de procurori

Lucian Lacatusu si Daniel Oancea vizati de procurori
Vila cu care se mandreste Daniel Oancea facuta cu banii din salariul de vames

Locuintele a doi vamesi perchezitionate

PERCHEZITII
...La Husi a fost zarva mare. Casele a doi vamesi au fost luate la puricat de procurori. Acestia au cerut de la Regionala Vamala mai multe documente si filmari din vama. Vamesii vizati sunt in relatii apropiate atat cu seful de la Vama Albita, Marius Costache, cat si cu cel de la Regionala, Ioan Pintilei. Este interesat de stiut daca noul director regional al proaspetei Directii Regionale a Finantelor Publice Iasi, Ioan Grigorie stie de acest scandal. DE mentionat ca vamesii vizati, Oancea Daniel si Lucian Lacatusu, sunt printe cei mai bogati functionari publici din Romania. Daniel Oancea detine in Husi o vila impunatoare, mai multe apartamente in Iasi si este proprietarul mai multor terenuri valoroase prin tara (pe litoralul romanesc).

Nici bine nu s-au intors dintr-o vacanta de la Nice si Monte Carlo, ca doi vamesi de la Albita s-au trezit cu casele perchezitionate de procurorii de la sectia Penala a Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi. Lacatusu Lucian si Oancea Daniel sunt suspectati de trafic de tigari, iar pe langa locuintele lor au mai fost "periate" de procurorii si casele mamei si varului lui Lacatusu. Acesta din urma este broker de asigurari, iar activitatea sa si-o desfasoara in mare parte in Vama Albita. Paralel cu perchezitiile, procurori au cerut in regim de urgenta de la Directia Regionala Vamala Iasi, mai multe documente si inregistrarile din Vama Albita cu toata activitatea din ultimile 30 de zile. Procurorii cauta indicii si probe vizand traficul de tigari. Cei doi vamesi lucreaza in echipa sefului de tura Dorin Zugravu. De mentionat ca procurorii au mai cerut si date privind atributiile de serviciu ale acestuia. "Am fost instiintati de catre cei de la Regionala ca trebuie sa le punem la dispozitie toate inregistrarile cu activitatea din vama pe ultimele 30 de zile, insa nu stiu pentru ce au fost solicitate. Am inteles ca pentru o unitate a Parchetului din Iasi, dar nu stiu care ar fi aceasta. Am aflat si despre perchezitiile efectuate la doi dintre vamesii nostri, dar nu cunosc detalii despre ce sunt acuzati. Eu am informat superiorii despre aceasta situatie, si luni le vom trimite si inregistrarile. E vorba de un volum foarte mare de date" a declarat Marius Costache, seful Biroului Vamal Albita.

Ce cauta procurorii?
Desi nu este nimic oficial, cei doi vamesi sunt acuzati de trafic cu tigari. Surse din Vama ne-au confirmat ca exista o retea bine profilata in acest sens, sprijinita din interior de vamesi si politisti de frontiera cu conexiuni directe chiar la sefii cei mari de la Regionala. Lucian Lacatusu se lauda ca este omul de casa al directorului de la Regionala, Ioan Pintilei si al lui Marius Costache, seful interimar de la Albita. Unele intamplari o si demonstreaza. La campionatul de fotbal al vamesilor din acest an, Lacatusu a avut onoarea sa stea la masa directorului de la Regionala, aratandu-si astfel influenta.Tot aceleasi surse ne-au spus ca fostul director al Regionalei din perioada guvernarii PDL, Cristina Ganju, care a fost sef de tura in Vama Albita, pana nu de mult, a fost "executata" de catre Pintilei la insitentele lui Lucian Lacatusu, care a parat-o ca nu coopereaza indeajuns. Aceasta in schimb a fost numit adjuct de sef de tura, o functie care-i permite sa aiba atributiuni de sef atunci cand este nevoie de un om de "incredere". Acum procurorii incearca sa desluseasca aceasta incurcata structura care opereaza in vama si cat de mult sunt implicati sefii erarhici ai celor doi. De aceea au cerut mai multe documente. Este vorba despre fisele de teren ale celor doi vamesi, despre modul cum se stabilesc componenta turelor in vama si de tot felul de detalii organizatorice. Este stiut ca pe anumite ture se organizeaza transporturile ilegale de tigari, care traverseaza atat vama romaneasca cat si cea moldoveneasca si de aceea trebuie "corelate" echipele de vamesi din cele doua parti. Pentru aceasta, este nevoie de oameni de "incredere" pe pista, ca traficantii de tigari sa nu fie deranjati. In urma anchetei se va stabilo modul cum se opereaza in Vama Albita si care sunt echipele de vamesi si turele din vama prin care se trec ilegal tigari.

Alte stiri

adauga si tu
Pe cand cu terminarea asfaltarii domnule Pecheanu?Pe cand cu terminarea asfaltarii domnule Pecheanu?

Anul trecut dumneavoastra afirmati ca daca veti fi reales ca primar se va continua reasfaltarea... citeste mai mult

Autocamion furat din Austria, descoperit la AlbitaAutocamion furat din Austria, descoperit la Albita

Marti, 17 septembrie, in jurul orei 17.30, in Punctul de Trecere a Frontierei Albita, s-a... citeste mai mult

Lucian Lacatusu si Daniel Oancea vizati de procuroriLucian Lacatusu si Daniel Oancea vizati de procurori

Locuintele a doi vamesi perchezitionate PERCHEZITII ...La Husi a fost zarva mare. Casele a... citeste mai mult

Pagina in care spui si gasesti totul despre DranceniPagina in care spui si gasesti totul despre Dranceni

Cel mai mare site de stiri din Romania, Ziare.com, a lansat o platforma dedicata exclusiv... citeste mai mult

toate stirile
DranceniIntra acum!

Anunturi

adauga si tu
Adauga anunt!

Poze din Dranceni

Trimite pe mail acum!
Nu exista comentarii postate de utilizatori.